O Onderhoud

PVC is dankzij het geavanceerde productieproces zeer slijtvast en door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen eenvoudig te reinigen.

Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen

– Voorkomen is beter dan genezen. Door toepassing van een goede entreemat of schoonloopzone voorkomt u grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor u de PVC vloer minder vaak hoeft schoon te maken en de levensduur ervan wordt verlengd.

-Voorkom langdurig contact tussen PVC en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden.

-Voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede viltdoppen.

-Geen zware voorwerpen over de vloer schuiven.

-Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke PVC vloerbedekking.

-Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen.

-Stel een reinigingsplan op. Het is belangrijk om vast te stellen, wie, wanneer, en met welke middelen de vloerverzorging zal uitvoeren.

Dagelijks onderhoud
Stofwissen met een stofwisser of stofzuigen zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kunt u de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een goede PVC reiniger. Wij adviseren de reiniger van James. Een milde reiniger die geen film achterlaat. De producten van James zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar.

Periodiek onderhoud
De frequentie voor periodiek onderhoud is in belangrijke mate afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de hoeveelheid vuil die mee naar binnen wordt gelopen en de wijze waarop het dagelijks onderhoud wordt uitgevoerd. Het verdient aanbeveling om het periodiek onderhoud één keer per jaar uit te voeren. Hierbij wordt er een nieuwe beschermlaag op de vloer aangebracht door middel van een matte of glanzende polish.